Header Image overlay

Zero Trust, voor cyberveiligheid een absolute must

’t was zo simpel allemaal… De Fixkes wisten het goed te kaderen. Een bedrijf had vroeger snel haar cybersecurity op orde. Een firewall, een VPN om vanop afstand te werken en alle software draaide op eigen servers of op de PC. Simpel. Maar tijden veranderen.

Vandaag is de moderne werkplek niet meer te definiëren. We werken overal, met diverse cloudplatformen als Microsoft 365, SalesForce… en raadplegen bedrijfsgegevens vanop meerdere toestellen. Zelfs interactieve schermen in vergaderruimtes, slimme thermostaten, zonnepanelen… Alles komt in aanraking met het netwerk.

Gebruikers en apparaten bevinden zich dus voortdurend binnen en buiten de fysieke en virtuele grenzen van het bedrijf. De vraag is dan: hoe beveilig je zo’n omgeving?

Vandaag werken we enkel nog met de Zero Trust strategie

Deze impliceert dat geen enkel apparaat noch gebruiker zomaar vertrouwd wordt en dat enkel de strikt noodzakelijke toegang expliciet wordt toegekend. Met Zero Trust wordt elke activiteit onder de loep genomen op basis van volgende kernprincipes:

  • Expliciet verifiërenhet autoriseert de gebruiker steeds opnieuw, gebaseerd op verschillende parameters, zoals identiteit, locatie, netwerk en/of status van het toestel (bv. is alle software up to date? is er TPM…).
  • least-privileged access
    rechten van gebruikers worden beperkt tot de minimaal benodigde gegevens en systemen die nodig zijn om hun taken uit te voeren.
  • Assume breach
    We gaan er steeds vanuit dat een hack heeft plaatsgevonden of zal plaatsvinden. Er worden voortdurend proactief maatregelen genomen om potentiële schade te beperken.

E-Mail Phishing | VanRoey.be Een voorbeeld: via phishing werd het wachtwoord van je CFO gestolen, en via SIM-Swapping ook de tweetrapsauthenticatie omzeild. Normaal zou de hacker dan binnen zijn. Maar met Zero Trust wordt ook de locatie in acht genomen. Bevindt de ‘gebruiker’ zich in een ander land of buiten vertrouwde netwerken? Dan wordt de toegang alsnog geweerd. Ook kan een USB-dongle voorzien worden die aangesloten moet zijn om toegang te krijgen.

Stel -in het ergste geval- dat een hacker alsnog binnen zou geraken en malware injecteert in gekende software, dan steekt EDR daar weer onmiddellijk een stokje voor. Deze oplossing houdt élke softwareactiviteit nauwlettend in de gaten, zelfs die van vertrouwde programma’s, en blokkeert standaard alle verdachte activiteit. Never trust, always verify…

Zero Trust in jouw organisatie?

Zero Trust is dus een verzameling van zorgvuldig geconfigureerde security-policies die afgedwongen worden over de hele organisatie: van identiteit tot apparaat, van netwerk tot gegevens, van bedrijfsvloer tot cloud…

Elk bedrijf is anders, dus het is belangrijk deze strategie op jouw noden af te stemmen. Hiervoor kan je vertrouwen op onze security-experts. We hebben dan ook al honderden zero trust-omgevingen opgezet en passen onze brede kennis van Firewalls tot EDR tot Microsoft 365 toe.

Profielfoto Jente Vandijck | VanRoey.be Wil je meer weten over Zero Trust?

We organiseerden pas nog een uitgebreid webinar door onze Microsoft 365 specialist (zacht uitgedrukt) Jente Vandijck dat je gratis mag herbekijken. Het duurt slechts 34 minuten, maar vertelt je bijna alles dat je moet weten. ‘Vraag het aan’ via deze link.

Ook kunnen we via een Security Audit je omgeving onder de loep nemen. We staan voor je klaar!

btw nr.*

“Mocht een hacker alsnog binnen geraken en malware injecteren in (gekende) software, dan steekt EDR daar weer onmiddellijk een stokje voor. Deze houdt élke softwareactiviteit nauwlettend in de gaten, zelfs die van vertrouwde programma’s.”

deel dit bericht:

Hoe sta jij ervoor?
We zijn nog nooit een 100% veilige omgeving tegengekomen…
Zet met Zero-Trust een grote stap in de beveiliging van jouw organisatie. In dit gratis webinar ontdek je de kernprincipes!

Geschreven door:

Matthias Sanne
Marketing & design @ VanRoey

Is 15 jaar aan de slag als marketeer, designer, webmaster, copywriter, PowerPoint-goeroe en tal van andere zaken. Hij haalt zijn energie uit het vereenvoudigd brengen van complexe materie. Dat tracht hij o.a. ook te doen in zijn Techblog PowrUsr.com waar hij handige oplossingen voor uitdagende problemen brengt.

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!